START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH

Rolul unui Cabinet Psihologic sau cel de consiliere psihologica in Craiova este alterat de conceptii gresite: „ce poate face un „psiholog (adica strain)” pentru mine, astfel incat sa ma simt mai bine?”

Asa incat, avand in vedere cele de mai sus, e oarecum natural sa ni se para destul de greu doar sa ne gandim ca am putea merge la un psiholog, daramite sa fim convinsi de faptul ca unul ne poate ajuta. Desigur ca aceasta conceptie gresita isi are radacina in credintele inoculate in timpul perioadei comuniste in care psihologia a fost un domeniu despre care nu se discuta, iar practica psihologiei interzise.

Rolul unui psiholog este de a va ajuta sa intelegeti problema sau dificultatea pe care o exprimentati, sa va ajute sa o exprimati verbal sau comportamental. De multe ori clientii vin spunand ca stiu care este problema, stiu care le sunt nevoile, dar nu stiu cum sa se si ocupe de rezolvare.

Consilierea si psihoterapia sunt interventii de scurta sau de lunga durata care au urmatoarele scopuri:
– prevenirea sau remiterea unor tulburari psihice, emotioanale, psihosomatice sau dezadaptative;
– sustinerea clientului in timpul procesului;
– ghidarea individului catre gasirea unei rezolvari propice pentru situatia in care se afla;
– implementarea strategiilor invatate in viata de zi cu zi. Strategiile sunt folosite pentru a face fata unor probleme personale sau relationale care pot avea efecte in viata familiala, familiala si profesionala.

Rolul psihologului este de a ajuta clientul sa isi descopere resursele care ii permit sa isi rezolve problema prin forte proprii. Poate va intrebati din ce cauza se intampla acest lucru in loc sa ii fie furnizata direct solutia. Desi procesul decurge mai greu in sensul acesta, rezultatul este mai bun si de lunga durata. Deci, am putea afirma ca psihologul are metoda prin care sa te faca pe tine sa descoperi cheia rezolvarii.

Psiholog CĂLINOIU OANA

PROGRAMARI TELEFONICE : 0761303814