START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH

Urologia este specialitatea chirurgicala care se ocupa de diagnosticarea si tratamentul afectiunilor sistemului reno-urinar masculin si feminin (rinichi, uretere, vezica urinara, uretra). Totodata, aceasta ramura este responsabila si de sistemul reproductiv masculin (testicule, epididim, vase deferente, vezicule seminale, prostata si penis), in cazul femeilor de acest sistem fiind responsabil medicul ginecolog.

Abordarea medicala a unor afectiuni urologice (ca de exemplu, infectii urinare, hipertrofie benigna de prostata, calculi/litiaza renala) este combinata cu corectia chirugicala a anomaliilor congenitale sau a unor cancere in sfera genito-urinara.

Medicul specialist urolog se ocupa de investigarea incontinentei urinare, disfunctiilor sexuale, infertilitatii masculine, inclusiv disfunctii ale copiilor, situatie in care se vorbeste despre urologie pediatrica.
Urologia este strans legata de alte domenii medicale : andrologie, nefrologie, ginecologie si oncologie.

Cistoscopia este un test care ii permite medicului sa se uite in interiorul vezicii urinare si uretrei folosind un instrument subtire denumit cistoscop. Cistoscopul este introdus in vezica urinara prin uretra. Cistoscopia ii permite medicului sa examineze anumite zone ale vezicii si ale uretrei care in mod normal nu s-ar vedea pe o radiografie. Mici instrumente chirurgicale pot fi atasate cistoscopului pentru a permite medicului sa recolteze mostre de tesut sau de urina. Cistoscopia se face pentru: – a descoperi cauzele unor simptome precum sange in urina (hematurie), usturimi in timpul urinarii, incontinenta urinara, urinare frecventa, neputinta de a urina; – a descoperi cauzele unor probleme ale tractului urinar precum infectii urinare repetate si care nu raspund la tratament; – a descoperi ce obtureaza tractul urinar precum prostata marita, litiaza renala sau tumori; – a recolta mostre de tesut pentru biopsie; – a indeparta un corp strain; – a instala un cateter ureteral care sa ajute tranzitul urinei de la rinichi in vezica.

Pentru detalii sunati!

Dr. GIDEA MERONICA
Medic primar Urologie

Program:

LUNI: incepand cu ora 14:30
MIERCURI: incepand cu ora 14:30
VINERI: incepand cu ora 14:30