Durere deasupra buricului

Când vine vorba de durerea deasupra buricului, există mai multe cauze posibile care pot fi implicate. Această senzație neplăcută poate varia în intensitate și poate fi asociată cu diverse afecțiuni medicale. Este important să identificăm cauza exactă a durerii pentru a putea primi tratamentul adecvat și a preveni eventualele complicații. În acest articol, vom explora diversele cauze ale durerii deasupra buricului și opțiunile de tratament disponibile.

Cauzele posibile ale durerii deasupra buricului

Durerea deasupra buricului poate fi cauzată de o serie de condiții medicale, inclusiv:

 • Ulcer peptic
 • Indigestie
 • Colită
 • Infecție urinară
 • Apendicită

Este important să consultăm un medic pentru un diagnostic precis în cazul în care experimentăm durere deasupra buricului și alte simptome asociate.

Ulcerul peptic

Un ulcer peptic este o leziune care se dezvoltă în mucoasa stomacului sau a intestinului subțire. Acesta poate provoca durere deasupra buricului, în special după mese sau noaptea. Alte simptome ale unui ulcer peptic pot include arsuri la stomac, greață și vărsături.

Indigestia

Indigestia, cunoscută și sub numele de dispepsie, este o afecțiune care poate provoca senzație de arsură sau disconfort în partea superioară a abdomenului. Aceasta poate fi declanșată de consumul excesiv de alimente grase sau picante, băuturi alcoolice sau cafea.

Colita

Colita este o inflamație a colonului care poate provoca durere abdominală, crampe și diaree. În unele cazuri, durerea poate fi localizată deasupra buricului.

Infecția urinară

Infecția urinară poate provoca senzație de disconfort sau durere în abdomenul inferior sau deasupra buricului. Aceasta este adesea însoțită de urinare frecventă, usturime la urinare și urină tulbure sau cu miros neplăcut.

Apendicită

Apendicita este o inflamație a apendicelui, o mică proeminență a intestinului gros. Durerea inițială poate fi localizată în jurul buricului și se poate muta apoi în partea inferioară dreaptă a abdomenului. Alte simptome pot include greață, vărsături și febră.

Tratamentul durerii deasupra buricului

Tratamentul pentru durerea deasupra buricului depinde de cauza subiacentă a acesteia. Este esențial să consultăm un medic pentru un diagnostic corect și un plan de tratament adecvat. Opțiunile de tratament pot include:

 • Medicație pentru reducerea acidității stomacului
 • Antibiotice pentru infecții bacteriene
 • Modificări ale dietei și stilului de viață pentru a reduce simptomele digestive
 • Chirurgie pentru afecțiuni grave precum apendicita

Este important să urmăm indicațiile medicului și să raportăm orice simptome noi sau agravare a celor existente în timpul tratamentului.

Complicații posibile

Durerea deasupra buricului poate fi asociată cu unele complicații, mai ales în cazul în care cauza subiacentă nu este tratată corespunzător sau este ignorată. Printre complicațiile posibile se numără:

Complicație Descriere
Hemoragie internă Unele afecțiuni precum ulcerul peptic netratat pot duce la sângerări interne, ceea ce necesită intervenție medicală urgentă.
Ruptură de apendice În cazul apendicitei netratate, apendicele poate să se rupă, ceea ce poate provoca o infecție severă în abdomen.
Peritonită Infecția apendicelui rupt poate duce la inflamația peritoneului, ceea ce reprezintă o urgență medicală și necesită tratament imediat.

Întrebări Frecvente

 • Cum pot să disting între o durere deasupra buricului cauzată de indigestie și una cauzată de apendicită?
 • Care sunt semnele care arată că durerea deasupra buricului ar putea fi asociată cu o infecție urinară?
 • Există măsuri preventive pe care le pot lua pentru a evita recurența durerii deasupra buricului?


Vezi și:

Kastus

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Kastus

Lasă un comentariu