cancer la coloana simptome

În momentul în care vine vorba de cancerul la coloana vertebrală, este crucial să fim conștienți de simptomele asociate acestei afecțiuni, deoarece o diagnosticare precoce poate face diferența în tratamentul și prognosticul pacientului.

Senzatii de durere persistenta

Unul dintre cele mai comune simptome ale cancerului la coloana vertebrală este durerea persistentă în zona afectată. Această durere poate varia în intensitate de la ușoară la severă și poate fi constantă sau poate apărea și dispărea. Durerea poate fi localizată într-o anumită zonă a coloanei vertebrale sau poate iradia către alte părți ale corpului, cum ar fi brațele sau picioarele.

Slăbiciune sau furnicături în membre

Cancerul care afectează coloana vertebrală poate comprima nervii, determinând slăbiciune musculară în membre sau furnicături în acestea. Aceste simptome pot indica o compresie nervoasă și necesită evaluare și tratament medical adecvat.

Modificări ale controlului vezicii urinare sau intestinelor

În unele cazuri, cancerul la coloana vertebrală poate afecta nervii care controlează vezica urinară sau intestinul, determinând modificări în controlul acestora. Aceste modificări pot include incontinență urinară sau fecală, dificultăți în golirea vezicii urinare sau a intestinelor și senzația de golire incompletă.

Probleme de echilibru și coordonare

Când cancerul afectează coloana vertebrală și moalele spinării, poate apărea o deteriorare a funcției motorii, determinând probleme de echilibru și coordonare. Aceste simptome pot duce la dificultăți în deplasare și pot crește riscul de căderi și accidente.

Pierderea în greutate inexplicabilă

Uneori, cancerul la coloana vertebrală poate determina pierderea în greutate inexplicabilă, chiar și în absența unei diete sau a unui regim de exerciții modificat. Această pierdere în greutate poate fi rezultatul metabolizării accelerate a organismului sau poate indica prezența unui cancer avansat.

Modificări ale apetitului și stări de oboseală persistentă

Cancerul la coloana vertebrală poate influența, de asemenea, apetitul și nivelul de energie al unei persoane. Modificările apetitului pot varia de la pierderea poftei de mâncare la creșterea apetitului, în timp ce stările de oboseală persistentă pot afecta capacitatea de a desfășura activități zilnice și calitatea vieții.

Modificări ale posturii și deformități ale coloanei vertebrale

Când cancerul afectează oasele coloanei vertebrale, poate apărea o schimbare în postură sau pot apărea deformități ale coloanei vertebrale, cum ar fi curbura excesivă sau înălțimea redusă. Aceste modificări pot fi vizibile și pot fi însoțite de durere și disconfort.

Probleme respiratorii sau cardiace

În cazurile rare, cancerul la coloana vertebrală poate afecta nervii care controlează funcționarea inimii și plămânilor, determinând probleme respiratorii sau cardiace. Aceste simptome necesită evaluare și tratament medical imediat pentru a preveni complicațiile severe.

În concluzie, simptomele asociate cancerului la coloana vertebrală pot varia în funcție de localizarea și severitatea afecțiunii. Este important ca persoanele care experimentează aceste simptome să solicite evaluare și tratament medical adecvat pentru a obține diagnosticul și îngrijirea adecvată.


Vezi și:

Kastus

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Kastus

Lasă un comentariu