Durere de spate ce coboară pe picior

Simptomele unei dureri de spate care coboară pe picior pot fi variate și pot afecta calitatea vieții unei persoane. Această afecțiune poate fi cauzată de mai multe condiții medicale, inclusiv hernia de disc, sciatica sau stenoza spinală.

Cauze posibile

Există mai multe cauze posibile pentru durerea de spate ce coboară pe picior. Una dintre cele mai comune este hernia de disc, în care partea interioară a discului spinal se deplasează în afara poziției sale normale și apasă pe nervul sciatic. Acest lucru poate provoca durere în spate care coboară pe unul dintre picioare.

De asemenea, sciatica poate fi o cauză a durerii de spate care coboară pe picior. Aceasta este o afecțiune în care nervul sciatic, care se extinde de la partea inferioară a spatelui până la picior, este iritat sau comprimat. Această presiune suplimentară poate provoca durere, amorțeală sau furnicături în spate și picior.

Stenoza spinală, o afecțiune în care canalul spinal se îngustează și apasă pe nervii spinali, poate, de asemenea, provoca durere de spate care coboară pe picior. Aceasta poate fi cauzată de modificări legate de vârstă în coloana vertebrală sau de leziuni anterioare.

Simptome

Simptomele durerii de spate care coboară pe picior pot varia în funcție de cauza subiacentă, dar pot include:

 • Durere în partea inferioară a spatelui care coboară pe unul dintre picioare
 • Amorțeală sau furnicături în piciorul afectat
 • Slăbiciune musculară în piciorul afectat
 • Dificultate în a merge sau a sta în picioare pentru perioade lungi de timp

Tratament

Tratamentul pentru durerea de spate care coboară pe picior depinde de cauza subiacentă a acesteia. Unele opțiuni de tratament pot include:

 • Medicație pentru reducerea durerii și inflamației
 • Terapie fizică pentru întărirea mușchilor spatelui și a piciorului
 • Injecții epidurale pentru a reduce inflamația nervului afectat
 • Chirurgie pentru a corecta problemele structurale, cum ar fi hernia de disc sau stenoza spinală, în cazuri severe sau persistente

Este important să consultați un medic pentru diagnosticul și tratamentul adecvat al durerii de spate care coboară pe picior. Întârzierea tratamentului poate agrava simptomele și poate duce la complicații pe termen lung.

Măsuri preventive

Pentru a preveni apariția durerii de spate care coboară pe picior, este recomandat să:

 • Mențineți o postură corectă atunci când stați sau mergeți
 • Faceți exerciții regulate pentru întărirea mușchilor spatelui și a piciorului
 • Evitați ridicarea greutăților grele și mișcările bruște care pot tensiona spatele
 • Stați activ și evitați să stați într-o poziție timp îndelungat

Durerea de spate care coboară pe picior poate fi o afecțiune debilitantă care afectează mulți oameni. Este important să căutați îngrijire medicală adecvată pentru a determina cauza subiacentă și pentru a primi tratamentul potrivit. Prin urmare, consultarea unui medic și adoptarea unor măsuri preventive adecvate pot ajuta la gestionarea și prevenirea acestui tip de durere de spate.

Complicații posibile

În unele cazuri, durerea de spate care coboară pe picior poate duce la complicații dacă nu este tratată corespunzător. Aceste complicații pot include:

Complicații Descriere
Paralizie În cazurile extreme, presiunea persistentă asupra nervilor poate duce la paralizie parțială sau totală a piciorului sau a regiunii lombare a corpului.
Disfuncție sexuală Presiunea asupra nervilor din zona lombară poate afecta, de asemenea, funcția sexuală, determinând disfuncții erectile sau alte probleme legate de libido.
Leziuni permanente ale nervilor Dacă compresia nervoasă este lăsată netratată, poate provoca leziuni permanente ale nervilor, ceea ce poate afecta semnificativ calitatea vieții pacientului.

Întrebări Frecvente

Aici sunt câteva întrebări frecvente legate de durerea de spate care coboară pe picior:

 • Care sunt cauzele durerii de spate care coboară pe picior?
 • Cum pot fi tratate simptomele durerii de spate care coboară pe picior?
 • Care sunt măsurile preventive pentru a evita apariția durerii de spate care coboară pe picior?


Vezi și:

Kastus

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Kastus

Lasă un comentariu