Durere în Plămânii de Spate

Durerea în plămânii de spate poate fi un simptom alarmant, care necesită o investigație atentă și poate fi asociată cu o varietate de condiții medicale. Este important să înțelegem cauzele posibile ale acestui disconfort și să căutăm îngrijire medicală adecvată pentru a identifica și trata corect problema.

Cauzele Durerei în Plămânii de Spate

Există mai multe condiții care pot provoca durere în zona plămânilor și a spatelui:

 • Pneumonie: O infecție a plămânilor poate cauza durere în partea din spate a toracelui. Simptomele pot include tuse, febră și dificultăți de respirație.
 • Bronșită: Inflamația căilor respiratorii poate provoca, de asemenea, disconfort în partea din spate a plămânilor. Tusea persistentă este un simptom comun al bronșitei.
 • Embolie pulmonară: O blocare a arterelor pulmonare poate duce la durere acută în partea din spate a toracelui, în special atunci când se respiră adânc. Aceasta poate fi o urgență medicală și necesită tratament imediat.
 • Boala de reflux gastroesofagian (GERD): Uneori, acidul gastric refluxat în esofag poate irita nervii din zona toracică și poate provoca senzații de arsură sau durere în spate.

Tratament și Prevenire

Tratamentul pentru durerea în plămânii de spate depinde de cauza subiacentă. Este esențial să consultați un medic pentru evaluare și diagnostic adecvat. În funcție de diagnosticul stabilit, tratamentul poate include:

 • Antibiotice pentru infecții bacteriene precum pneumonie;
 • Medicație pentru a controla simptomele de reflux gastroesofagian;
 • Terapie fizică pentru a îmbunătăți mobilitatea și a reduce disconfortul în cazul unor afecțiuni cum ar fi spondiloza;
 • Intervenții chirurgicale sau alte proceduri pentru afecțiuni mai grave, cum ar fi embolia pulmonară.

Când să Căutați Ajutor Medical

Dacă experimentați durere în plămânii de spate, este important să consultați un medic pentru evaluare și tratament adecvat. Căutați îngrijire medicală de urgență dacă durerea este severă, persistentă sau însoțită de simptome precum dificultăți de respirație, febră sau tuse cu sânge.

În concluzie, durerea în plămânii de spate poate fi un semn al unei probleme medicale subiacente serioase și trebuie evaluată și tratată prompt. Consultați întotdeauna un medic pentru a obține un diagnostic și un plan de tratament adecvat.

Complicații Potențiale ale Durerei în Plămânii de Spate

Durerea în plămânii de spate poate fi asociată cu anumite complicații care necesită atenție medicală de urgență:

Complicație Descriere
Pneumotorax O acumulare de aer în spațiul pleural poate provoca colapsul unui plămân și poate duce la durere acută în spate.
Infecții Secundare Unele infecții pulmonare pot duce la complicații suplimentare, cum ar fi abcesele pulmonare sau septicemia.
Leziuni la Coloană Durerea persistentă în spate poate duce la deteriorarea coloanei vertebrale, necesitând tratament suplimentar.

Întrebări Frecvente

 • Ce trebuie să fac dacă durerea în plămânii de spate persistă chiar și după tratamentul inițial?
 • Care sunt semnele de avertizare ale unei complicații severe care necesită asistență medicală imediată?
 • Cum pot preveni recurența durerii în plămânii de spate?


Vezi și:

Kastus

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Kastus

Lasă un comentariu